وبلاگ

کابل SFTP چیست و چه تفاوتی با UPT، FTP و STP دارد؟

تفاوت کابل SFTP با UTP، FTP و STP

یکی از مورداستفاده‌ترین کابل‌های حال حاضر SFTP است و در حال حاضر کاربرد فراوانی در سیم‌کشی دوربین‌های مداربسته دارد؛ بیشتر دوربین‌هایی که در سطح شهر نصب هستند برای اتصال از این نوع کابل استفاده می‌کنند. وقتی که وارد دنیای کابل‌ها می‌شویم در ابتدا با چند کلمه مواجه می‌شویم که آن‌ها SFTP، UPT، FTP و STP هستند که هر کدام ساختار، شکل و شمایل کابل و ویژگی‌های آن را مشخص می‌کنند. اگر شما می‌خواهید بفهمید که کابل SFTP چیست وبا تفاوت کابل SFTP با UTP، FTP و STP آشنا شوید، بهتر است که در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

کابل SFTP چیست؟

هر کدام از حرف‌های کلمه SFTP نشانگر یک ویژگی و کاربرد کابل هستند. به‌طورکلی این کلمه مخفف شده کلمه Screened Fully Shielded Twisted pair است که در فارسی زوج‌های در هم تابیده شده شیلددار معنی می‌شود و کاربرد فراوانی در دنیای امروزی دارد. این نوع کابل به‌خاطر غلاف فلزی که دارد مانع از اثرگذاری هر گونه پارازیت و اشکالات خارجی روی شبکه می‌شود و اطلاعات و داده‌ها خیلی راحت و سریع بدون هیچ مشکلی به مقصد خود می‌رسند. همین موضوع نیز باعث محبوبیت بیش از حد این کابل شده است. معمولاً برای ساخت شیلدهای این نوع کابل از فلزاتی با انعطاف‌پذیری بالا استفاده می‌شود. البته که این انعطاف‌پذیری موجب کاهش مقاومت کابل نخواهد شد و کابل‌های SFTP مقاومت مکانیکی بالایی دارند و همین موضوع موجب ایجاد تفاوت کابل SFTP با UTP، FTP و STP شده است.

لازم است بدانید که در این کابل، جفت سیم‌های زوج، درون هم تابیده می‌شوند. پس از انجام این عملیات یک لایه فویلی نیز روی این زوج سیم‌ها کشیده می‌شود تا در نهایت لایه غلاف روی آن‌ها کشیده شود و ساختار نهایی کابل SFTP شکل بگیرد.

کابل SFTP چیست؟

کابل شبکه، از پر فروش ترین محصولات فروشگاه برق کوشان

تفاوت کابل SFTP با UTP

کابل‌های UTP نیز همانند کابل‌های SFTP از سیم‌های زوجی تشکیل شده است که در هم تابیده شده‌اند. از نظر ساختار اولیه این نوع کابل با نمونه SFTP تفاوتی ندارد و کاربرد و کارایی آن‌ها نیز یکسان است. اما موضوعی که موجب ایجاد تفاوت کابل SFTP با UTP، FTP و STP می‌شودعدم وجود شیلد در کابل UTP است. چنین کابل‌هایی معمولاً از هیچ شیلدی برای محافظت استفاده نمی‌کنند. البته باید اشاره کرد حتی فویلی که به‌دور سیم‌ها پیچیده می‌شوند نیز در کابل UTP مشاهده نمی‌شود و کاملاً بی‌دفاع و آسیب‌پذیر است.

چنین کابل‌هایی معمولاً در برابر پارازیت و نویزها کارایی مناسبی ندارند. این کابل به‌راحتی نویزها را به خود جذب کرده و موجب ایجاد اختلال در انتقال داده می‌شود. همین دلیل باعث شده تا متخصصان معمولاً در جاهایی که نویز و پارازیت کمتری دارند از این کابل استفاده کنند. درصورتی‌که وجود نویز را فاکتور بگیریم این نوع کابل با نمونه SFTP کارایی مشابهی دارد. یکی از اصلی‌ترین تفاوت‌های این کابل با SFTP قیمت آن است. ازآنجایی‌که هیچ‌گونه شیلد و فویلی برای ساخت استفاده نمی‌گردد همین موضوع باعث کاهش قیمت تولید این کالا شده و موجب می‌شود قیمت نهایی آن از نمونه SFTP ارزان‌تر بوده و برای مصرف‌کنندگان مقرون‌به‌صرفه‌تر باشد.

تفاوت کابل SFTP با FTP

تفاوت کابل SFTP با FTP

کابل FTP نیز یکی از انواع کابل‌های پر طرف‌دار و پر مصرف بازار است. اگر بخواهیم از بین کابل FTP و UTP یک مورد را انتخاب کنیم بدون شک کابل‌های FTP گزینه مناسب‌تری برای شما خواهد بود. البته باز هم عملکرد این کابل به نمونه SFTP نمی‌رسد. نبود شیلد محافظ موجب ایجاد تفاوت کابل SFTP با UTP، FTP و STP شده است و این کابل از هیچ‌گونه شیلدی استفاده نمی‌کند. البته موضوعی که موجب بهبودی عملکرد این کابل شده است وجود لایه فویلی است که به‌دور رشته سیم‌های داخل کابل پیچیده شده است. این فویل‌ها می‌توانند به میزان قابل‌توجهی جلوی نویزهای احتمالی را بگیرند؛ ولی همچنان آسیب‌پذیر بوده و نمی‌توان به آن‌ها اطمینان کاملی داشت.

در جاهایی که نویز خیلی اندک است می‌توان از این کابل‌ها استفاده نمود تا تأثیرات نویز محیط را خنثی نماییم. البته ممکن است این نوع کابل را با نام‌های دیگری نیز در بازار ببینید. بعد از نام FTP رایج‌ترین نام این کابل FUTP است و این دو کابل یک نوع هستند و تفاوتی ندارند. در واقع تنها یک حرف U به اسم اضافه شده که به بدون شیلد بودن کابل موردنظر اشاره می‌کند.

 محصولات برق کوشان با ضمانت اصل کالا و قیمت مناسب 

 021-33994137 📞

loooogoooo

تفاوت کابل SFTP با STP

این بارعدم وجود فویل موجب ایجاد تفاوت کابل SFTP با UTP، FTP و STP شده است. برای ساخت کابل‌های STP از هیچ‌گونه فویلی استفاده نشده و دور سیم‌های داخل کابل هیچ لایه محافظی وجود ندارد. لازم به ذکر است که کابل‌های STP عملکرد مناسب‌تری نسبت به کابل‌های FTP دارند.
علی‌رغم کابل‌های FTP چنین کابل‌هایی از لایه شیلد محافظ برخوردار هستند. همین موضوع نیز باعث می‌شود تا این کابل عملکرد مناسب‌تری در برابر نویز و پارازیت داشته باشد. معمولاً کارشناسان از چنین کابلی در محیط‌هایی با میزان نویز متوسط استفاده می‌کنند.
در مکان‌هایی که میزان نیز بسیار بالا است چاره‌ای جز این نیست که حتماً از کابل‌های SFTP استفاده شود. این کابل‌ها در میان کابل‌های موجود در بازار بیشترین مقاومت را در برابر پارازیت دارند و حتی می‌توانند شدیدترین نویزها را نیز خنثی کرده و کیفیت انتقال را حفظ نماید.
کابل‌های FTP نیز قیمت ارزان‌تری نسبت به SFTP دارند. همین تفاوتی قیمتی باعث می‌شود تا مشتریان تا جای ممکن از دیگر کابل‌ها استفاده نمایند. اما بهتر است که در بیشتر مواقع از کابل‌های SFTP استفاده شود تا خیال شما کاملاً راحت باشد و اطلاعات راحت و ایمن ردوبدل شوند.

تفاوت کابل SFTP با UTP

چگونه کابل‌ها را از نام شناسایی کنیم؟

هر کدام از حروف موجود در نام این کابل‌ها معنی خاصی دارند که نیاز است آن‌ها را بدانید تا خودتان به‌راحتی ویژگی‌های هر کابل را بشناسید. معمولاً حرف u مخفف Unshielded است که به‌عدم وجود شیلد محافظ در ساختار کابل تأکید دارد. حرف F نیز مخفف Foil Shiellding است که نشانگر وجود لایه فویلی روی سیم‌ها است. حرف S نیز مخفف Braid shielding است که نشانگر شیلد بافته شده در کابل است. حرف TP نیز مخفف Twisted Pairs است و به سیم‌هایی اشاره دارد که به‌صورت زوج در هم تابیده شده‌اند.

جمع‌بندی

در نهایت با تفاوت کابل SFTP با UTP، FTP و STP همراه شما بودیم. از نظر ساختاری و کارایی این کابل‌ها با هم هیچ تفاوتی ندارند و تنها محیط استفاده از آن‌ها است که موجب به‌چشم‌آمدن تفاوت‌ها می‌شود. مهم‌ترین تفاوت کابل SFTP با UTP، FTP و STP وجود شیلد و فویل به‌صورت هم زمان است و کابل‌های دیگر از این مزایا برخوردار نبوده و همین موضوع نیز باعث می‌شود تا در برابر نویزهای شدید مقاومت خاصی از خودشان نشان ندهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *